Prokelj rapsodija

Verujem da je više onih koji nisu fanovi ove zdrave namirnice, zbog čega mi je uvek dodatni izazov da vam spremim nešto čemu nećete moći da odolite.

SASTOJCI
  • 500g prokelja
  • Biljna pavlaka
  •  200g svežeg spanaća
  • Gorgonzola ili drugi sir po vašem izboru
  • 4 čena belog luka
  • Himalajska so
  • Biber

20 minuta

Priprema

3 porcije

Količina

200°C

Pečenje

UPUTSTVO ZA PRIPREMU

Najpre skuvajte prokelj i prebacite u vatrostalnu posudu.

Bareni spanać rendajte preko skuvanog prokelja, a ako koristite baby spanać, možete koristiti sirov. Dodajte beli luk, prelijte sastojke biljnom pavlakom, začinima po želji i gorogonzolom. Možete koristiti sir po vašem izboru, ukoliko postite, dostupna je i biljna varijanta.

Pecite 15 minuta na 200°C.

Prokelj rapsodiju možete poslužiti i kao prilog uz ribu ili piletinu, zajedno sa lisnatom salatom po želji.

Podelite ovaj recept