Zdrava pizza

Malo je onih koji ne vole pizzu, ali je većina izbegava zbog straha od visokog sadržaja prostih ugljenih hidrata, masti i velike količine kalorija. Iz tog razloga vam poklanjam jednu potpuno zdravu verziju.

SASTOJCI
  • 300g heljdinog brašna
  • 150ml vode
  • ½ praška za pecivo
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika mešavine semenki (čija, lan, susam…)
  • Himalajska so

20 minuta

Priprema

2 porcije

Količina

200°C

Pečenje

UPUTSTVO ZA PRIPREMU

Sve sastojke pomešajte i formirajte testo, zatim ređajte nadev po želji i pecite oko 10 minuta na 200°C.

Ja sam napravila pelat od paradajza, origana i soli. Povrće sam naseckala sitno i na kraju, posle pečenja, dodala i nešto svežeg povrća.

Recept možete dodatno obogatiti listovima lososa, tunjevinom ili komadićima barene piletine.

Podelite ovaj recept