Prokelj rapsodija
Verujem da je više onih koji nisu fanovi ove zdrave namirnice, zbog čega mi je uvek dodatni izazov da vam spremim nešto čemu nećete moći da odolite.
SASTOJCI
- 500g prokelja
- Biljna pavlaka
- 200g svežeg spanaća
- Gorgonzola ili drugi sir po vašem izboru
- 4 čena belog luka
- Himalajska so
- Biber
UPUTSTVO ZA PRIPREMU
Najpre skuvajte prokelj i prebacite u vatrostalnu posudu.
Bareni spanać rendajte preko skuvanog prokelja, a ako koristite baby spanać, možete koristiti sirov. Dodajte beli luk, prelijte sastojke biljnom pavlakom, začinima po želji i gorogonzolom. Možete koristiti sir po vašem izboru, ukoliko postite, dostupna je i biljna varijanta.
Pecite 15 minuta na 200°C.
Prokelj rapsodiju možete poslužiti i kao prilog uz ribu ili piletinu, zajedno sa lisnatom salatom po želji.