Hleb za 10 minuta

Ako ste mislili da je nemoguće napraviti hleb ovako brzo, dokazaću vam da nije. Uz to, hleb je izuzetno ukusan, zdrav i lak za pripremu. Možete ga spremiti u neutralnoj, slanoj i slatkoj varijanti, sve zavisi od začina koje koristite. Za slatko koristite urmu ili cimet, dok za slanu varijantu možete koristiti himalajsku so, začine kao što su vlasac, bosiljak ili peršun. Za neutralan ukus koristite samo žitarice i semenke. Voda i kokosovo ulje su uključeni u sve opcije pripreme.

SASTOJCI
  • 150g ovsenih pahuljica (možete koristiti i druge vrste žitarica, poput heljdine, ražene…)
  • 1 kašika semenki suncokreta
  • 1 kašika susama
  • 1 urma
  • Malo cimeta
  • Mala kašika kokosovog ulja
  • 60ml vode

10 minuta

Priprema

4 porcije

Količina

Toster ili tiganj

Pečenje

UPUTSTVO ZA PRIPREMU

Sve sastojke povežite u blenderu (multipraktiku). Ako imate manji blender, podelite smesu u dva dela i sjedinite. Dobijenu smesu poravnajte oklagijom, podelite na 4 dela i formirajte kriške. Formirane kriške hleba pecite oko 5 minuta u tosteru. Ako nemate toster, možete peći na tiganju, bez ulja, kratko sa obe strane ili u rerni na papiru za pečenje.

Predlog za namaz:

Puter od kikirikija ili badema, malo meda i malo seckane banane. Odlična kombinacija uz šolju čaja.

Podelite ovaj recept