Zdravi brzi ajvar

Prva asocijacija za jesen meni je uvek dobar ajvar. Kako da napravimo zdrav i brz ajvar u kućnim uslovima, pročitajte u nastavku.

SASTOJCI

  • 3 velike crvene paprike
  • 2 velika patlidžana
  • pola glavice belog luka
  • 1 ljuta papričica ( po želji ako volite ljuto)
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • himalajska so

35 minuta

Priprema

1 teglica

Količina

Pečemo u rerni

Kuvati

UPUTSTVO ZA PRIPREMU

  1. Patlidžan i papriku operemo, sečemo na manje komade, očistimo beli luk
  2. Sve redamo na pek papir i pečemo  u rerni na 200 ºC 30 minuta ili dok povrće ne bude potpuno mekano.
  3. Kada je povrće gotovo u secku povežemo sve, uz dodatak maslinovog ulja i himalajske soli.
  4. Serviramo u teglice.

Podelite ovaj recept