Malina Bread

Ako volite mafine, braunise ili banana bread, onda je ovo recept za vas.

SASTOJCI
  • 150g sirovog lešnika
  • 150g ovsenih pahuljica
  • 1 veća banana
  • 2 jaja
  • 1 kašika meda°
  • 1 kašika kakao praha
  • ½ male kašike cimeta
  • ¼ praška za pecivo
  • 1 kašika arome vanile
  • 200g malina ili višanja
  • Listići badema
  • 50g topljene crne čokolade

45-50 minuta

Priprema

8 porcija

Količina

200°C

Pečenje

UPUTSTVO ZA PRIPREMU

Lešnik i ovsene pahuljice sameljite u brašno. Prenesite u odvojenu posudu, zatim dodajete ostale sastojke, osim malina, badema i čokolade. Sve sastojke dobro pomešajte. Smesu sipajte u kalup za tart ili hleb koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Preko smese poređajte maline i malo listića badema.

Pecite 40 minuta na 200°C.

Servirajte i prelijete otopljenom crnom čokoladom, preko dodajte još listića badema.

Podelite ovaj recept