Malina Bread
Ako volite mafine, braunise ili banana bread, onda je ovo recept za vas.
SASTOJCI
- 150g sirovog lešnika
- 150g ovsenih pahuljica
- 1 veća banana
- 2 jaja
- 1 kašika meda°
- 1 kašika kakao praha
- ½ male kašike cimeta
- ¼ praška za pecivo
- 1 kašika arome vanile
- 200g malina ili višanja
- Listići badema
- 50g topljene crne čokolade
UPUTSTVO ZA PRIPREMU
Lešnik i ovsene pahuljice sameljite u brašno. Prenesite u odvojenu posudu, zatim dodajete ostale sastojke, osim malina, badema i čokolade. Sve sastojke dobro pomešajte. Smesu sipajte u kalup za tart ili hleb koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Preko smese poređajte maline i malo listića badema.
Pecite 40 minuta na 200°C.
Servirajte i prelijete otopljenom crnom čokoladom, preko dodajte još listića badema.