Najbolji KIŠ

Navikli ste već na moje slane tartove, ali ovaj kiš je nešto drugačije i sigurno niste nešto slično probali. Prhko testo, čudesne arome i sve u jednom zalogaju …

SASTOJCI

  • 100g brašna od pirinča
  • 150g mlevenih ovsenih pahuljica
  • 70g kokosovog ulja
  • 20ml vode
  • himalajska so
  • 1 celo jaje + 2 belanca
  • 30g viofast sira
  • povrće po izboru
  • bosiljak

35 minuta

Priprema

kalup 20 cm

Količina

Samo

pečete

UPUTSTVO ZA PRIPREMU

  1. Brašno od pirinča i mlevene ovsene  pahuljice spojite sa 70 g kokosovog ulja. Dodavati postepeno, treba da dobijete grudvasto testo.
  2. Zatim dodajete toplu vodu postepeno i mesite rukama da bi dobili lepo testo.
  3. Smesu prebacite u kalup, formirajte oblik kore, a zatim pecite na 200 °C 15 minuta.
  4. Dok se kora peče, spremite fil. Jaja mutite sam rendanim Viofast sirom ( možete korisititi jogurt kao zamenu, rendani biljni sir po izboru).
  5. Povrće seckajte na sitne kockice. Ja sam koristila 1 papriku, 2 lista blitve, ljubičasti luk, svežu ljutu papriku. Vi koristite povrće koje volite. Sve posolite i dodajte sveži ili sušeni bosiljak.
  6. Koru posle 15 minuta izvadite i napunite prvo povrćem, a zatim preko prelijete smesu od jaja.
  7. Po želji na površinu dodajte još rendanog sira.
  8. Pecite još 15 do 20 minuta na 200°C.

Podelite ovaj recept