Best QUICHE
Najbolji KIŠ
Navikli ste već na moje slane tartove, ali ovaj kiš je nešto drugačije i sigurno niste nešto slično probali. Prhko testo, čudesne arome i sve u jednom zalogaju …
SASTOJCI
- 100g brašna od pirinča
- 150g mlevenih ovsenih pahuljica
- 70g kokosovog ulja
- 20ml vode
- himalajska so
- 1 celo jaje + 2 belanca
- 30g viofast sira
- povrće po izboru
- bosiljak
UPUTSTVO ZA PRIPREMU
- Brašno od pirinča i mlevene ovsene pahuljice spojite sa 70 g kokosovog ulja. Dodavati postepeno, treba da dobijete grudvasto testo.
- Zatim dodajete toplu vodu postepeno i mesite rukama da bi dobili lepo testo.
- Smesu prebacite u kalup, formirajte oblik kore, a zatim pecite na 200 °C 15 minuta.
- Dok se kora peče, spremite fil. Jaja mutite sam rendanim Viofast sirom ( možete korisititi jogurt kao zamenu, rendani biljni sir po izboru).
- Povrće seckajte na sitne kockice. Ja sam koristila 1 papriku, 2 lista blitve, ljubičasti luk, svežu ljutu papriku. Vi koristite povrće koje volite. Sve posolite i dodajte sveži ili sušeni bosiljak.
- Koru posle 15 minuta izvadite i napunite prvo povrćem, a zatim preko prelijete smesu od jaja.
- Po želji na površinu dodajte još rendanog sira.
- Pecite još 15 do 20 minuta na 200°C.